joi, 26 februarie 2009

Furt... cu cantec pentru pianist la Sinmihaiu Roman


In data de 25.02.2009, in jurul orelor 10.45, politisti din cadrul Biroului Politiei Rurale, in timpul executarii unei actiuni intercomunale, au reusit prinderea si identificarea numitilor L. D. FLORIN, de 21 ani, domiciliat in localitatea Sanmihaiul German, judetul Timis, M. CALIN, de 23 ani, domiciliat in localitatea Sanmihaiul Roman, judet Timis, S. I. MARIUS, de 19 ani, STOICA, domiciliat in Sanmihaiul German, judet timis si I. A. OVIDIU, de 38 ani, domiciliat in Sanmihaiul German, judet Timis.In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca cele patru persoane sunt autorii unui furt din locuinta lui N. B. Marius, din Sanmihaiu Roman, comis in cursul lunii noiembrie 2008, de unde au sustras un pian vechi in valoare de aproximativ 15 000 euro.
Hoţii sunt pe zi ce trece mai inventivi. Nu se mai limitează la lucruri mărunte, ci au trecut la furturi cu greutate. Bărbaţii au spart uşa imobilului şi au intrat în locuinţă unde ştiau că există un pian valoros. Nici nu au fost întrerupţi pentru că proprietarul stă la casa din Sânmihaiul Român doar din când în când. Aşa că au putut acţiona în voie. Intr-o noapte au spart casa si au carat instrumentul afara. L-au incarcat intr-o remorca si l-au dus acasa la unul dintre ei. L-au tinut acolo o vreme in asteptarea unui cumparator.
Nu a trecut prea mult timp că hoţii au şi găsit un cumpărător de bună credinţă care le-a oferit pe instrumentul muzical 120 de euro. Au bătut palma chiar dacă valoarea reală a pianului ajunge la 15 mii de euro. Au intrat însă în toată acestă afacere şi poliţiştii timişeni.
Cele patru persoane, au fost retinute pe baza de ordonanta de retinere urmand a fi prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara cu propunere de arestare preventiva.Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a persoanelor in cauza.
Filmul reconstituirii infractiuni se poate viziona la: