duminică, 1 martie 2009

Egalitate cu vecini: Sinmihaiu Roman - Dinias 1-1


In meciul amical de azi de acasa, fotbalisti de la AS Antarctica Sinmihaiu Roman au remizat in compania formatiei din Dinias, care evolueaza in cadrul seriei a 2-a din campionatul judetean Timis. Partida organizata pentru verificarea pregatirii echipei pentru reluarea campionatului municipal s-a disputat pe o vreme splendida de primavara, terenul de joc prezentandu-se in conditii bune pentru sportivi.
Al doilea rand de echipament primit recent de echipa a fost sfintit inainte de meci in cadrul serviciul religios oficiat la biserica parohiala ortodoxa din Sinmihaiu Roman. Cei doi preoti prin slujba efectuata cu acest prilej sustin in acest fel spiritul viu printre jucatori si se declara sustinatori de suflet ai echipei.
Straiele nou primite au fost imbracate si purtate de membri echipei ca un semn in acest sens a inceputului de primavara si start pentru joc bun. Dupa ce au luat asupra lor tinuta in culorile galben-negru s-a realizat pentru echipa poza de grup.
Echipa de Sinmihai si-a aparat sansele pe teren prestand un joc fara coeziune cu surprize si actiuni in atac nesustinute eficient, la pauza fiind condusi cu 1-0. Cu o constructie necorelata unui sistem de joc coerent si cu ocazii nefructificate potrivit, oaspetii isi permit sa detina conducerea. Prestatiile sub asteptari a jucatorilor cauzate de participarea multora dintre acestia la diferitele evenimente din weekend de pe raza comunitatii au facut posibile ca greselile defensive sa fie sanctionate de adversari. Cat despre actiuni ofensive nu putem spune decat ca nu au fost un pericol pentru portarul oaspetiilor, de altfel favorizat in acest sens de protectori divin, fiind student la teologie, preot in devenire.
Desi pentru o partida amicala arbitrajul nu este o cerinta importanta pentru desfasurarea meciului, deficientele prestatiei lui Tibi Branzei desemnat de gazde pentru acest rol sunt justificate doar de lipsa fluierului, acest aspect fiind unul deloc favorabil pentru o astfel de intrecere.
In repriza secunda cu toate ca situatia e grea pentru gazde, totusi acestia gasesc resurse pentru a intra in posesia mingi si a mentine ritmul. Dupa citeva schimbari la echipa din Sinmihaiu Roman desfasoara un joc in forta cu surprize si actiuni in atac. Eforturile de egalare dau roade, Mateo reuseste sa inscrie. Tot pe parcursul acestei partii din joc la un moment dat de pe teren urmare a unei faze de joc pe partea de pe care se filmeaza, mingea este trimisa de adversari fix in reporter, lovitura cu efect fara a afecta insa functionalitatea camerei care inregistreaza in continuare, accident savurat copios de publicul prezent.
Scorul la finalul partidei este: Sinmihaiu Roman – Dinias 1-1
Ramane ca echipa sa se concentreze mai mult asupra relatiilor de joc si sa imbunatateasca coeziunea si disciplina actuala. Ajustat spre binisor se arata factorul psihologic al formatiei, insa acesta apare astfel in contextul disputei cu un adversar aproape pe masura.
Pana duminica urmatoare cand sportivi din Sinmihai se vor deplasa sa joace la Dinias, inregistrari realizate asupra celor prezentate mai sus puteti urmari pe tvsinmihaiu la adresa: www.mogulus.com/tvsinmihaiu.