joi, 12 februarie 2009

Primele 100 de zile ca primar subiect de cercetare si studiu la ASE


Activitatea primarului si aparatului sau de specialitate este studiata acum si de viitori economisti de la ASE Bucuresti. Pe langa rezultatele administratiei locale ce se pot observa de cetateni, acestia pot participa prin intermediul unui chestionar la efectuarea studiului.
In perioada 15 Septembrie 2008 – 15 Martie 2009, in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti va fi realizat studiul „Primele 100 de zile ca primar in Romania”, analiza elaborata si coordonata de Cristina Catana si de lector univ.dr. Irina Popescu.
Obiectivele studiului sunt:
1.Sa identificam percepţia, atitudinea, cunostintele, asteptarile si primele impresii ale primarilor din Romania in primele 100 de zile de mandat, realizari sau provocari ale acestora.
2.Sa identificam tipurile de comunitati (active, cvasi-active, pasive) în care primarii din Romania isi desfasoara activitatea;
3.Sa identificam asteptarile factorilor de interes cu privire la activitatea primarului si a aparatului de specialitate.
4. Sa identificam harti ideologice in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a comunitatilor din Romania (pe zone geografice, etc.)
In functie de concluziile studiului se urmareste elaborarea un ghid al primarului, ca instrument important in activitatea acestuia, dar si ca material didactic pentru studentii din Romania.
La nivel national au fost selectate 7 judete si municipiul Bucuresti pentru a face parte din aceasta cercetare.
In acest sens, va rog sa sprijiniti initiativa completand chestionarul pe care il veti gasi accesand link-ul de mai jos:
http://www.surveypro.ro/Survey.aspx?id=ce518680-9440-4043-abcb-5c03e4ecd041
Va rog sa-l transmiteti si altor potentiali respondenti din judetele Timis, Bihor, Iasi, Tulcea, Brasov, Dolj, Prahova si Municipiul Bucuresti.