vineri, 16 ianuarie 2009

Petrecerea iernii la… 35 de grade celsius

Distracţia în sezonul rece nu înseamnă numai sporturi de iarnă, ci şi relaxare la temperaturi tropicale. În perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când au mai mult timp liber iar frigul nu-i lasă să se relaxeze în aer liber, timişenii iau cu asalt ştrandurile termale. Aici apa te îmbie cu temperaturi de 35-37 de grade iar aburii încărcaţi de minerale te relaxează total.
Când temperaturile scad sub 0 gade cei mai mulţi preferă să dea o fugă la munte să schieze sau să se dea cu sania. O parte din timişeni a găsit însă un alt mijloc de relaxare. Ştrandurile cu apă termală sunt la mare căutare în sezonul rece. La ştrandul de la Sânmihaiul German odată cu vremea rece vine şi valul de clienţi. Apa termală foarte caldă dar şi proprietăţile ei benefice îi atrag pe cei în căutare de distracţie sau de tratament.

Ramona Drugan - Administrator ştrand termal
Pe zi vin 100, 150 de persoane, cam aşa. În funcţie de zile vin mai mulţi. Marţi când deschidem vin mai mulţi, miercuri mai puţini. Vin şi bătrânei şi tinerei. Iar seara vine mai mult tineret.

Apa termală a fost folosită din cele mai vechi timpuri în tratamentele naturale, iar beneficiile acesteia sunt acum unanim acceptate. Tocmai de accea ştrandurile termale din judeţul Timiş sunt foarte apreciate.