miercuri, 28 ianuarie 2009

Fotbalul de la Sinmihaiu Roman in jocurile din tur

Sub aspect statistic in perioada etapelor din tur locul 8 din 10 in clasamentul seriei a 2-a a campionatului municipal Timisoara editia 2008-2009 ocupat de echipa din Sinmihaiu Roman a fost obtinut in urma a 2 victori, 1 egal si restul infrangeri. Pentru o formatie debutanta in competitiile oficiale startul si finalul sezonului au fost momentele pozitive.
Asociatia sportiva Antarctica Sinmihaiu Roman constituita cu mai bine de un an in urma, a pornit destul de greu fara a avea decat o subtire sustinere cum se intampla de regula cu orice initiativa de interes comunitar pentru sport. In semn de recunoastere pentru ajutorul acordat la infiintarea clubului in titulatura asociatiei a fost cuprins denumirea producatorului de inghetata din localitate, una din marcile de profil cu acoperire nationala.
In privinta bazei materiale pe langa cateva mingi de joc si alte minime accesorii specifice, a plecat cu un singur echipament (alb-albastru) inscriptionat cu Sinmihaiu Roman, achitionat cu sprijinul Primariei comunei. Partidele oficiale de acasa se disputa pe terenul de la Utvin, singurul spatiu de joc ingradit de pe teritoriul comunei care corespunde cerintelor tehnice si organizatorice prevazute in regulamentele FRF si AJF Timis.
De altfel nici formatia de la Utvin care evolueaza in seria a 2-a a campionatului judetean Timis nu sustine meciurile aici, ci la Bobda, deoarece vestiarele sunt situate mai departe decat este permis fata de teren. Pentru a mai usura activitatiile celor 2 echipe din comuna, Consiliul local a adoptat hotararea nr. 80/01.09.2008 pentru alocarea unei cote de carburant necesare deplasarii membrilor echipei la activitatille competitionale in cuantum de 100 litri pe luna.
De altfel echipa a avut si primul meci in deplasare la Giarmata, meci incheiat cu scorul de 0-1, victorie pentru oaspeti, rezultat surpriza in statistica etapei. Urmatorul joc, primul de acasa (Utvin) se finalizeaza cu rezultat nul. Prezenti la meci fiind primarul Viorel Bara si agenti de la postul de Politie din Sinmihai, pe langa asistenta destul de numeroasa.
In etapele 3 si 4: Sacalaz – Sinmihaiu Roman 2-1 si Sinmihaiu Roman – Albina II 0-1, echipa inregistreaza primlle esecuri, doar la diferenta de un gol. Pe langa infrangerea de acasa, in meciul de la Sacalaz capitanul echipei Tibi Branzei este eliminat din teren, pentru lovirea arbitrului central Raul Ciev acesta primind ca penalizare o suspendare de 24 etape din partea Comisiei Judetene de Arbitraj din cadrul AJF Timis, chiar mai mare decat vestita pedeapsa primita de ex-jucatorul de la Poli Timisoara.
Rezultatele din etapele 5 si 6: Frontiera II Timisoara – Sinmihaiu Roman 6-2 si Sinmihaiu Roman – Dragsina 1-2, se explica prin faptul ca mare parte din componenti echipei nu se regasesc in relatiile de joc, inca nu au atins o conditie fizica adecvata si rolurile pe care evolueaza nu sunt cele pe care par potriviti. Odata ce adversari castiga jocul de mijloc, apararea nu face fata, resursele pentru atac nefiind utilizate eficient.
Dupa aceste partide jucatori tineri incep sa se afirme usor, uni au parte si de accidente. Astfel la sfarsitul meciului Electrometal – Sinmihaiu Roman 6-2, Zenga este nevoit sa fie transportat la serviciul de urgenta al Spitalului Judetean din cauze medicale aparute ca urmare a unui contact de joc mai dur. Din acest motiv fotbalistul trebuie sa stea pentru o vreme departe de teren, pentru a se recupera. La Mosnita Noua meciul se incheie la 5-1 pentru gazde, explicatia in acest sens fiind evolutia echipei intr-o noua formula, cu portar diferit la fiecare partida, fara rezerve capabile sa aduca forte prospete in joc, cauzate de indisponibilizarile acumulate de membri formatiei.
Ultima partida de acasa cu Cernateaz II se incheie la scorul de 3-1, a 2-a victorie care mai adauga 3 puncte in clasament, readuce sperante pentru evolutiile viitoare pentru obtinerea unor rezultate mai bune in randul echipei. Totodata pe langa organizarea formatiei, Vatca Vasile se ocupa si de coordonarea sportivilor, implicarea acestuia aducand beneficii mai cuantificabile in teren decat ce se intampla pana acum.
De aceea pe langa aceasta analiza de sezon, fotbalul din Sinmihaiu Roman va fi popularizat prin intermediul acestui blog, dar si pe tvsinmihaiu. Speram ca pe langa acest suport miscarea sportiva din comuna sa aiba sustinerea si altor factori interesati, deoarece merita sa fiti alaturi de formatiile representative ale comunei.